ההמלצות של דניאל על תחרויות לעבודות גמר
- דניאל קנולר
- Jan 8, 2017
- 2 min read
היי, קוראים לי דניאל קנולר.
התחרות הראשונה שהשתתפתי בה היא תחרות מדענים ומפתחים צעירים, שנערכת על ידי מוזיאון המדע ואינטל. עבודות גמר בתחומי המדעים השונים והיסטוריה יכולים להגיש את מועמדותם על ידי מילוי פרטים באינטרנט, שהם למעשה הסינון הראשוני. במידה שתעברו את הסינון הראשוני, תוזמנו למוזיאון המדע לסינון נוסף, בו תעברו סדנאות שונות ותתבקשו להרצות על העבודה שלכם בקצרה. אם תעברו את הסינון הזה, תעברו לשלב הגמר. תתבקשו להכין פוסטר מדעי (בליווי מנחה) שתציגו בפני השופטים ותעברו סדנה נוספת שתכין אתכם לתחרות. במסגרת הגמר תשהו שלושה ימים בירושלים: ביום הראשון תתכוננו להציג את את הפוסטרים ואת עבודותיהם בצורה שתבחרו. תתאמנו ותיעזרו בחבריכם (אל תדאגו, תכירו שם חברים נפלאים!). ביום השני, יתקיים סבבי השיפוט, בהם ״תשווקו״ את עבודותיהם לשופטים ולמעשה תשכנעו אותם שמגיע לכם פרס. ביום השלישי, משפחותיכם יגיעו ויסירו בין הפוסטרים, ולאחר מכן תעברו לטקס הפרסים בכנסת, מעמד מאוד מכבד! ישנם פרסים רבים בתחרות הזאת, ביניהם ציונים לשבח, מספר עבודות במקום השלישי, השני והראשון (המספר משתנה משנה לשנה). במסגרת הזכייה, תוכלו להשתתף בסמינרים בחו״ל לייצג את ישראל בתחרות של אינטל בארצות הברית, והמקומות הראשונים יזכו במלגות בסכומים גבוהים למוסדות לימוד בישראל. באופן אישי, אני לא זכיתי בתחרות הזאת, אך לשמחתי הגעתי לגמר וזכיתי בחוויה המדהימה הזאת, והיא מבחינתי פרס ראוי בהחלט.
לתחרות השנייה שהשתתפתי בה קוראים תחרות היסטוריונים צעירים, שהיא תחרות שמארגן מרכז זלמן שזר בשותפות עם עוד חמישה ארגונים נוספים. בעיקרון רכזת עבודות הגמר שלנו רשמה אותי, אבל מה שצריך לעשות כדי להירשם זה להוריד את הטופס הרשמה מהאתר של החברה ההיסטורית הישראלית, למלא אותו, ולשלוח את מספר העותקים המתבקשים של העבודה.
יש שש קטגוריות בתחרות, כל קטגוריה לנושא אחר. הקטגוריה שאני זכיתי בה היא פרס החברה ההיסטורית הישראלית לעבודות מצטיינות בהיסטוריה כללית. מלבד זאת, יש את פרס זלמן שזר, את פרס מרכז דינור, את פרס ויצו, את פרס אוניברסיטת חיפה, ואת פרס מרכז דהן. לכל קטגוריה יש מקום ראשון ומקום שני - פרס ראשון על סך 1,500 ש״ח, ופרס שני על סך 1,000 ש״ח.
יש סבב שיפוט ראשון, ואחריו יודיעו אם עלית לגמר או לא. אם כן, קיימת הזכות להירשם למחנה של ארגון Eustory, ארגון שעורך מחנות היסטוריים באירופה למספר מוגבל של זוכי פרסים מרחבי אירופה (הם גם משלמים את כל העלויות). מתבקשים להגיש חיבורים מסויימים, ובאם מתקבלים יוצרים איתך קשר. התקבלתי השנה למחנה בטביליסי, גיאורגיה, בנוסף ל23 בני נוער אחרים מרחבי אירופה. זאת באמת הייתה חוויה מדהימה: את זוכה לטייל, לפגוש בני נוער ממדינות שונות, ולדון בנושאים משמעותיים.
טקס הענקת הפרסים מתקיים באקדמיה הלאומית למדעים, והשנה לאחר הענקת הפרסים עבר הטקס לבית הנשיא ובנוכחותו. מעמד מאוד מרגש.
הטיפים שלי למתמודדים חדשים הם קודם כל באמת להאמין במחקר שלכם; זה לא אפשרי לשווק אותו ולזכות במידה שאתם לא בטוחים בתהליך ובתוצאות. בנוסף, לדעת ולהבין שיכול להיות שלא תזכו בפרס; גם אם המחקר שלכם מצוין, קיים הסיכוי שמחקר אחר יותר תפס את תשומת ליבם של השופטים. זה לא תלוי בכם וזה בסדר! ולבסוף, בעיקר להינות מהתחרויות האלה; תכירו אנשים חדשים, תשמרו איתם על קשר, תרחיבו את האופקים שלכם, ותעשו הרבה כיף :)
Recent Posts
See Allהבאנו לכם את ההמלצה של סיוון על מחנה תומבה של הטכניון - מחנה קיץ בתורת המספרים. סיוון השתתפה במחנה כשהייתה בכיתה ט', ותשמח לעזור עם כל...
היי, קוראים לי ליאור צוקרמן. השתתפתי בתחרות עבודות הגמר של מכון ויצמן,ואפילו זכיתי במקום השלישי :) נהניתי מאוד מהתהליך של התחרות, והוא...
Comments